Followers

Saturday, October 15, 2011

Edit Sounds/Recording

Salam Semua,

baru2 ni cik elza ditugaskan tuk buat voice editing. suatu pengalaman baru bagi cik elza macamana nak edit voice + amplify + gain kan suara org tu. mula2 memang la payah bagi cik elza... lama2 cik elza rasa seronok plak buat keje voice editing ni.. pa lagi, abis semua lagi radio cik elza editkan tuk jadi ringtone la, music pendek la.. cik elza gunakan software audacity... sapa2 yang berminat nak belajar nanti, pm ajer cik elza ni... pasti cik elza akan turunkan ilmu yang ada pad cik elza ni... lagipun software ni free licence, so x perlula cik elza risaukan.. yg menjadi kerisauan cik elza, abis semua suara orang cik elza rakan n edit... nanti suara cik elza sendiri pun x perasan.. boleh la cik elza antar rakaman suara cik elza kat syarikat KRU Production.. mana la tau, tiba2 cik elza boleh jadi penyanyi plak... :D

2 comments:

shidasyakirin said...

beb, kalau ada voice record ke apa
panggillah nak cuba..hehehe

elza said...

shida,

ko nak rakam voice dulu pun ok juga.. atau ko nak amik dari mana2 fail lagu pun ok juga.....

kalo ko nak dengar suara ko semula, ko kena rakam voice la....

software tu ko kena install dalam pc ko, then baru boleh buat....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...