Kali ini cara2 nak buat jem roselle
Bahan2 :
Kelopak roselle
Air
Gula
Pektin
Asit Sitrik
Cara2:
Semua bahan2 tersebut dimasak menggunakan api yang perlahan, sehingga air tersebut kering.
Pada awalnya, aku saja ajer menanam pokok ini, ada dalam 16 pokok. lepas tu, bila kawan2 datang umah dan memberitahu bahawa kelopak roselle ini sedap dimakan begitu saja, aku pun mencubanya. Memg sedap selain membuat jem & jus.
5 comments:
roselle memang sedap...jika perlukan bekalan roselle just call me 019-7983589...semua produk berasaskan roselle juga ada..tq
Assalamualaikum. Nak tanya. Pektin tu nak cari dimana ye?
En Fadzli,
Pektin tu ada dijual di kedai kek
kat mana nak beli asid sitrik tu...?
cik nisa...
asid sitrik ada dijual dikedai kek....
Post a Comment